سرمایه گذار فرشته و همه چیز درباره آن!

سرمایه گذار فرشته و همه چیز درباره آن!

سرمایه‌گذار فرشته چیست؟

سرمایه گذار فرشته کسی است که پول خود را در یک کسب و کار کوچک در ازای سهام (معمولاً بین 10 تا 25 درصد) سرمایه‌گذاری می‌کند. سرمایه گذاران فرشته معمولاً کارآفرینان یا افرادی با تجربه بسیار زیاد در دنیای تجارت هستند.

با این حال، سرمایه گذاری فرشته چیزی بیش‌تر از پول است. فرشتگان راهنمایی و پشتیبانی ارائه می‌دهند و کسب‌وکارهایی که سرمایه‌گذاری می‌کنند عموماً از زمان، مهارت‌ها، شبکه‌های ارتباطی و دانش تجاری سرمایه‌گذار سود می‌برند. سرمایه گذاران فرشته رویکرد عملی دارند؛ آنان  زمان زیادی را با گروه کارآفرین می‌گذرانند و به پیشبرد کسب‌و‌کار کمک می‌کنند.

 بسیار مهم است که فرشته و کارآفرین رابطه قوی، دوستانه و صادقانه‌ای داشته باشند، زیرا آن‌ها معمولاً حدود پنج سال را در کنار یکدیگر می‌گذرانند. ضمناً آن‌ها تمایل دارند تا استراتژی‌های خروج روشنی برای پایان دادن به همکاری با کسب‌و‌کار داشته باشند.

هدف یک سرمایه گذار فرشته این است که به کسب‌وکارها کمک کند تا تاسیس شوند و فعالیت خود را با ورود درست به بازار آغاز کنند و البته، شرایط تأمین مالی آن‌ها اغلب مطلوب‌تر از سایر تامین‌کنندگان است..

سرمایه گذار فرشته ممکن است یک بار تزریق پول به یک کسب‌وکار را انجام دهد یا به طور مداوم در دارایی‌های ثابت یا سرمایه در گردش شرکت سرمایه‌گذاری کند.

شما می‌توانید یک مقاله جامع BDC در این زمینه به نام چگونه سرمایه‌گذاران فرشته را پیدا کنید. این موضوع شامل مشاوره در مورد آماده شدن برای ملاقات شما با سرمایه گذاران فرشته و مزایا و معایب کار با آن‌ها است.

سرمایه گذار فرشته

سه ویژگی برتر سرمایه گذار فرشته

سرمایه‌گذاران فرشته ویژگی‌های متفاوت‌تری نسبت به سایر گروه‌های سرمایه‌گذاری دارند و همواره روش کار آنان نیز همانطور که در مقدمه توضیح دادیم با سایرین تفاوت‌هایی دارد.

باید بدانید که این تفاوت‌ها طبیعتا روش کار و همکاری استارتاپ یا گروه کارآفرین را با سرمایه‌گذار تغییر می‌دهد و به طبع آن، انتظارات هرو طرف نیز طبق شرایط متغیر خواهد بود. بنابرابن به 4 ویژگی سرمایه گذار که بسیار مهم هستند می‌پردازیم.

اعتماد به نفس بالا

موفق‌ترین سرمایه گذاران فرشته می‌دانند که چه کاری انجام می‌دهند همواره شرایط را به درستی می‌سنجند و قدرت ریسک‌پذیری بالایی دارند. این اعتماد به نفس آن‌ها را قادر می‌سازد هنگام انتخاب استارتاپ‌ها برای سرمایه‌گذاری بر غرایز خود تکیه کنند.

از طرف دیگر، اگر سرمایه گذار فضای استارتاپ و صنعت آن را بشناسد، در موقعیت مناسبی قرار دارد تا از رهبران کسب‌وکار سؤالات تکان‌دهنده بپرسد، آنان را به چالش بکشد و مشخص کند که آیا سرمایه‌گذاری میسر است یا خیر.

در مقابل نیز، گاهی اوقات دانش بنیانگذاران استارتاپ و اعتماد به نفس ناشی از سوابق موفقیت قبلی او کافی است تا یک سرمایه‌گذار فرشته را به سرمایه‌گذاری حتی بدون آشنایی زیاد با صنعت خاص ترغیب کند.

شجاعت و ریسک‌پذیری

موفق‌ترین سرمایه‌گذاران فرشته شجاعت دارند. هر نوع سرمایه‌گذاری ذاتاً مخاطره آمیز است، از جمله سرمایه‌گذاری بر روی استارتاپ‌هایی که در مراحل اولیه قرار دارند.

درگیر شدن در یک سرمایه‌گذاری که موفقیت آن 100٪ تضمین شده نیست، مستلزم یک عنصر مهم به نام جسارت است، اما سرمایه گذاران فرشته می‌توانند با تصمیم‌گیری هوشمندانه و ورود به موقع به یک کسب‌و‌کار، میزان ریسکی را که می‌پذیرند کاهش دهند.

با نگاه کردن به نمونه‌هایی از سرمایه‌گذاران فرشته، بارها و بارها افرادی را می‌بینید که آنقدر شجاع هستند که پول خود را روی نقطه ریسک بگذارند. هرچند این موضوع به این معنا نیست که کورکورانه شجاع هستند.

قابل اعتماد و امانت‌دار

درست است که سرمایه‌گذاران فرشته به استارتاپ‌ها پول می‌دهند، اما آنان را راهنمایی نیز می‌کنند. موسس یک شرکت باید بداند که می‌تواند به سرمایه‌گذار انجل برای ارائه بهترین مشاوره اعتماد کند و این‌که سرمایه‌گذار منافع کسب‌و‌کار را در ذهن دارد.

سرمایه گذار فرشته اصل تعامل سازنده را با استارتاپ در پیش می‌گیرد. بسیاری از سرمایه‌گذاران معاملات را از طریق شبکه‌ها و روابط خود پیدا می‌کنند و تجارت خود را گسترش می‌دهند.

جف بزوس یک نمونه کامل از این موضوع به حساب می‌آید. او از طریق یک کارمند سابق آمازون، رام شریرام، که برای کار به گوگل رفت، به یک سرمایه گذار فرشته در گوگل تبدیل شد. از طریق این رابطه، بزوس در سال 1998 حدود 250000 دلار در گوگل سرمایه گذاری کرد که تا سال 2017 به حداقل 3 میلیارد دلار رسید.

مواردی که ذکر شد و توضیحاتی را درباره آن ارائه دادیم، برخی از ویژگی‌های غالب سرمایه‌گذاران فرشته هستند. حال بیایید به نمونه‌هایی از سرمایه گذاران فرشته نگاه کنیم.

نام « سرمایه گذار فرشته » چگونه شکل گرفت؟

اعتقاد برخی بر این است که این اصطلاح و تعیین این برای این گروه از سرمایه‌گذاران از تئاتر برادوی سرچشمه گرفته است. جایی که افراد ثروتمند از یک محصول در مراحل اولیه آن حمایت مالی می‌کنند، دقیقاً مانند آنچه تصور می‌شود؛ فرشته محافظت و حمایت خود را دریغ نمی‌کند و به کمک می‌رود و مشکلات را ساماندهی می‌کند.

این سرمایه‌گذاران «فرشته» نامیده می‌شوند، زیرا به تأمین مالی و حمایت از رشد کسب‌وکارها و استارتاپ‌های جدید کمک می‌کنند.

سرمایه گذار فرشته برای ورود به یک استارتاپ به چه چیزهایی توجه می‌کند؟

آیا این تیم موسس/مدیریت عالی دارد؟

بسیاری از سرمایه‌گذاران، تیم پشت یک استارتاپ را مهم‌تر از ایده یا محصول می‌دانند. سرمایه‌گذاران می‌خواهند بدانند که تیم مجموعه‌ای از مهارت‌ها، انگیزه، تجربه و اخلاق مناسبی برای رشد کسب‌وکار دارد.

 این سوالات را پیش‌بینی کنید:

  1. بنیانگذاران و اعضای کلیدی تیم چه کسانی هستند؟
  2. آیا اعضای تیم قبلاً با هم کار کرده‌اند؟
  3. تیم چه تجربه مربوط به صنعت کنونی را دارد؟
  4. چرا تیم به طور منحصر به فردی قادر به اجرای طرح تجاری است؟
  5. شرکت چند کارمند دارد؟
  6. انگیزه بنیانگذاران چیست؟
  7. چگونه برنامه‌ریزی می‌کنید که تیم را در 12 ماه آینده توسعه دهید؟

آیا بازار هدف و محصولات به اندازه کافی بزرگ هستند؟

بیشتر سرمایه‌گذاران به دنبال کسب‌وکارهایی هستند که بتوانند مقیاس‌پذیر و معنادار باشند، بنابراین از قبل به این موضوع بپردازید که چرا کسب‌وکار شما پتانسیل بزرگ شدن را دارد.

 اگر اولین محصول یا خدمات شما به اندازه کافی وسعت ندارد، شاید لازم باشد شرکت را به عنوان یک تجارت «پلتفرم» محور تغییر دهید که اجازه ایجاد چندین محصول یا برنامه را می‌دهد. سرمایه گذاران می خواهند بدانند بازار شما تا چه حد قابل تصرف بوده و چند درصد از بازاری که قصد دارید وارد آن شوید در طول زمان تصرف می‌شود؟

استارتاپ تا کنون چه دستاوردی داشته است؟

یکی از مهم‌ترین موارد برای سرمایه‌گذاران، نشانه‌هایی از هر گونه کشش یا وجود مشتریان اولیه خواهد بود. استارتاپی که زودتر از موعد تعدادی مشتری را جذب کرده باشد، احتمال بیشتری برای تامین مالیاز سوی  سرمایه گذاران دارد.

 نمونه‌هایی از کشش اولیه می‌تواند شامل موارد زیر باشد:

  • ایجاد یک محصول بتا یا حداقل قابل دوام
  • مشتریان اولیه یا آزمایشی، به ویژه مشتریان سازمانی
  • مشارکت‌های استراتژیک
  • وجود مستندات تجربیات مشتریان
  • پذیرش در برنامه‌های رقابتی مانند YCombinator یا سایر شتابدهنده‌ها یا انکوباتورهای فناوری

تفاوت سرمایه گذار فرشته و سرمایه گذار خطر پذیر

تفاوت سرمایه‌ گذار فرشته و سرمایه‌گذار خطرپذیر چیست؟

سرمایه گذاران فرشته و سرمایه گذاران خطرپذیر به عنوان دو مورد از رایج‌ترین منابع تامین مالی استارتاپ، شباهت‌های زیادی با یکدیگر دارند.

هر دو به کسب‌و‌کارهای نوآورانه مربوط می‌شوند و هر دو تمایل دارند شرکت‌های مرتبط با فناوری و علم را جذب کنند. با این حال، تفاوت‌های اساسی بین سرمایه گذاران خطرپذیر و سرمایه گذاران فرشته وجود دارد.

سرمایه گذار فرشته، که گاهی اوقات به عنوان فرشتگان تجاری نیز شناخته می شوند، افرادی هستند که سرمایه شخصی خود را در یک استارتاپ سرمایه گذاری می‌کنند.

 فرشتگان افراد ثروتمند و غالباً با نفوذی هستند که تصمیم می‌گیرند در ازای سهام خود در استارتاپ‌های با پتانسیل بالا سرمایه گذاری کنند.

از سوی دیگر، شرکت‌های سرمایه گذار خطرپذیر گروهی از سرمایه گذاران حرفه‌ای را تشکیل می‌دهند. سرمایه آن‌ها از افراد، شرکت‌ها، صندوق‌هایی تامین مالی جمعی و بنیادها تامین خواهد شد. این سرمایه گذاران به عنوان شرکای محدود شناخته می شوند.

کسب فرصت جذب سرمایه از شتابدهنده نکسترا

 از سوی دیگر، شرکای عمومی کسانی هستند که از نزدیک با بنیانگذاران یا کارآفرینان کار می‌کنند. آن‌ها مسئول مدیریت صندوق و حصول اطمینان از توسعه استارتاپ به روشی سالم هستند.

سرمایه گذار فرشته در درجه اول حمایت مالی ارائه می‌کند. در حالی که آن‌ها ممکن است در صورت درخواست شما مشاوره ارائه دهند یا شما را با مخاطبین مهم معرفی کنند، اما موظف به انجام این کار نیستند. سطح مشارکت آن‌ها به خواسته‌های شرکت و تمایلات خود فرشته بستگی دارد.

یک سرمایه گذار خطرپذیر به دنبال یک محصول یا خدمات قوی با مزیت رقابتی قوی، یک تیم مدیریت با استعداد و یک بازار بالقوه گسترده است. هنگامی که سرمایه گذار خطرپذیر متقاعد شد و سرمایه گذاری کرد، نقش خود کهکمک به ایجاد استارتاپی موفق است را ایفا می‌کند.

در میان سایر زمینه‌ها، یک سرمایه گذار خطرپذیر در ایجاد تمرکز استراتژیک یک شرکت و استخدام مدیران ارشد کمک خواهد کرد. آن‌ها برای مشاوره و عملکرد به عنوان یک هیئت مدیره برای مدیران عامل حاضر خواهند بود. این به یک شرکت کمک می‌کند تا سرمایه بیشتری کسب کند و موفق‌تر شود.

لیست سرمایه گذاران فرشته در ایران

  • دیجی آوران
  • آیسانا
  • سرمایه‌گذاری پارس نوین
  • پارسانو
  • تامین‌کنندگان رئال

لیست سرمایه‌گذاران فرشته بین‌المللی

از چند شرکت سرمایه‌گذار بین‌المللی فرشته می‌توان به Sequoia Capital، Andreessen Horowitz، Accel Partners، Bessemer Venture Partners و Founders Fund اشاره کرد. هر کدام از این شرکت‌ها دارای روند و فلسفه سرمایه‌گذاری خاص خود هستند و در زمینه‌های مختلفی از جمله فناوری، سلامت، رسانه و بازاریابی فعالیت می‌کنند.

در ادامه به بررسی چند شرکت سرمایه‌گذار بین‌المللی فرشته می‌پردازیم:

  • Paul Graham
  • Ron Conway
  • Reid Hoffman
  • Naval Ravikant
  • Peter Thiel

 

 

 

 

اسکرول به بالا