فریلنسینگ چیست و و فریلسنرسری چه چالش‌های دارد؟

فریلنسینگ چیست و فریلسنری چه چالش‌هایی دارد؟

مقدمات لازم فریلنسری

فریلنسر در هسته معنایی مفهوم آزادی را در بر می‌گیرد و در واقع یکی از مولفه‌های اصلی فریلنسری، رهایی از هرگونه محدودیت جغرافیایی، زمانی یا روانی است. مطالعات نشان می‌دهد که رضایت شغلی برای یک فرد خوداشتغال، در درجه اول با ویژگی ها و ارزش های شخصی، وابستگی به خود و استقلال مرتبط می‌شود.              فضای کار اشتراکی

فریلنسر، به طور دائم و در درازمدت برای یک کارفرمای معین، فعالیت نمی‌کند. فریلنسر ها، افرادی هستند که نتوانسته‌اند یک شغل تمام وقت پیدا کنند یا نسبت به یک شغل تمام وقت منعطف شوند. آن‌ها اغلب خدمات خود را از طریق منابع آنلاین تخصصی، تبلیغات یا ارتباطات شخصی ارائه می‌دهند.

گاهی فریلنسرها به طورموقت، تعهدی را می‌پذیرند تا به صورت آزاد برای کارفرما فعالیت کنند(شکلی از برون سپاری). برای اکثر شرکت‌های بزرگ و مدرن، حذف برخی از وظایف از طریق برون سپاری به کاهش هزینه‌ها کمک می‌کند. بر این اساس، امروزه فریلنسرها محبوبیت بیشتری پیدا کرده‌اند و نگرش‌ها نسبت به آن‌ها تغییر کرده است.                               فضای کار اشتراکی

  • فریلنسر کیست؟

فریلنسر یک فرد خود اشتغال است که اغلب برای چندین کارفرما به طور همزمان فعالیت می‌کند. برای یک فریلنسر الزامی نیست که برای مدت طولانی به یک مشتری خاص متعهد باشد. آن‌ها بر اساس علاقه و تخصص خود آزادی عمل دارند و این فرصت را دارند که مشتری مورد نظر خود را انتخاب کنند. همچنین، به دلیل آزادی در انجام کار، داشتن کنترل بیشتر و عدم وجود قوانین و مقررات اداری، ساعت کاری منعطفی دارند.

به لطف وجود اینترنت، مردم می‌توانند برای یافتن شغل متناسب با تخصص خود رقابت کنند و دانش و مهارت‌های خود را در سراسر جهان عرضه کنند. علاوه بر این، فرآیندهای کسب‌و‌کار به طور فزاینده‌ای در حال خرد شدن هستند، به طوری‌که یک فعالیت می‌تواند به اجزای کوچکتر، یا به اصطلاح، به پروژه‌های کوتاه مدت تجزیه شود.

فریلنسرها، دلایل زیادی برای فریلنسینگ دارند. “رئیس خود بودن” یکی از دلایلی است که باعث می‌شود افراد شروع به کار آزاد کنند. فریلنسینگ، مزیتی را برای افراد، در دستیابی به بازار هدف تخصصی شان فراهم می‌کند. برخی از فرصت‌های شغلی آنلاین شامل طراحی گرافیک، بازاریابی دیجیتال، تایپ و ترجمه، برنامه نویسی و تست، دستیار مجازی، تولید موزیک ویدیو و غیره است. در ادامه به تعدادی از مزایا و معایب فریلنسری می‌پردازیم:

مزایا

  • انعطاف‌پذیری در زمان
  • درآمد مستقیم به اندازه سفارش‌ها یا پروژه‌ها
  • حق انتخاب مشتری و کارفرما

معایب

  • کمبود ارتباطات فریلنسر و عدم وجود فرصت مشورت با همکاران و کارمندان با تجربه‌تر
  • مشکلات با کارفرمایانی که پرداخت به موقع ندارند
  • احتمال بیکاری طولانی مدت
  • عدم دریافت مستمری یا بیمه درمانی
  • حضور رقبای بالقوه

فریلنسری یا کارآفرینی؟

دلایل افزایش تعداد فریلنسرها

جوانان، به عنوان توانمندترین اعضای جامعه، دارای ذخایر زیادی از انرژی، سطح بالایی از سلامتی و سرشار از علاقه به تحقق و اثبات خود هستند .اگر مدیر به متخصص جوان توجه لازم را داشته باشد و مهارت های متنوعی را به او بیاموزد، این طریق می‌تواند هم به سازمان خود و هم به فریلنسر کمک کند تا به سطح جدیدی برسد. در نتیجه از دلایل افزایش فرینسرها می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

  1. افزایش بیکاری و کاهش مشاغل
  2. توانایی کار در هر نقطه از جهان و برای هر شرکتی
  3. وابستگی درآمد به میزان کار و نه به حقوق ثابت
  4. صرفه‌جویی در زمان و پول در مسیر محل کار
  5. انتخاب آزادانه فعالیت‌ها
  6. کاهش تأثیر «عامل انسانی»

درباره فضای کار اشتراکی و ارتباط آن با فریلنسر‌ها بخوانید (روی عنوان زیر کلیک کنید)

↓  ↓  ↓  ↓  ↓  ↓  ↓  ↓  ↓  ↓  ↓  ↓  ↓  ↓  ↓  ↓  ↓

فضای کار اشتراکی و هر چیزی که باید درباره آن بدانید!


  • فریلنسری در مقابل کارآفرینی

فریلنسرها را می‌توان ترکیبی از کارمندان و کارآفرینان دانست. از یک طرف، آن‌ها کارمند هستند، زیرا تقریباً توسط شرکت‌های بزرگ استخدام می‌شوند تا برای مدتی کار کنند. از سوی دیگر، آن‌ها کارآفرین هستند؛ زیرا بدون هیچ گونه ضمانت یا حمایت سازمانی برای ریسک و پاداش خود کار می‌کنند. البته باید بدانید که فریلنسری به عنوان تلاقی مقوله‌های خوداشتغالی و کارآفرینی تعریف می‌شود.

از سوی دیگر، افرادی که تمایز آشکاری بین فریلنسر ها و کارآفرینان قائل می‌شوند، ادعا می‌کنند که فریلنسرها افراد اقتصادی منحصر به‌ فردی هستند که کارآفرینی را ترویج و امکان‌پذیر می‌کنند. آن‌ها از پتانسیل خود برای درخواست مشاغل یا پروژه‌های موقت استفاده می‌کنند.

چگونه فریلنسر شویم؟
برای درک بهتر مسیر فریلنسری ابتدا باید بدانید که چگونه فریلنسر شوید.

چگونه فریلنسر شویم؟

فریلنسر بودن یکی از مسائلی است که با سوالات زیادی در ذهن افراد ظاهر می‌شود و یکی از این سوالات این است که چگونه می‌توان فریلنسر شد؟

باید گفت که در وهله اول تسلط بر زنجیره مهارت‌ها مهم‌ترین نکته‌ای است که باید به آن توجه کنید. منظور این است که شما برای فریلنسر شدن حوزه خاصی که در آن از دانش کافی برخوردار هستید را برای فعالیت انتخاب می‌کنید. و با استفاده از منتور، دوره‌های آموزشی و بوت کمپ‌های مختلف تلاش می‌کنید در آن حوزه حرفی برای گفتن داشته باشید.

مرحله بعدی تسلط بر مهارت‌های مور نیاز دیگر است. مدیریت پروژه یکی از مواردی است که تا حدود قابل قبولی باید به آن واقف باشید. اکثر فریلنسری‌ها به طور همزمان چندین پروژه را دنبال می‌کنند و این موضوع نیاز به یک برنامه‌ریزی دقیق و برنامه راهبردی است. باید بدانید که مهم‌ترین دلیل از دست پروژه برای فریلنسر‌ها ضعف در این مورد برای آنان است.

پس این موضوع باید مهارت ارتباطی خود را تقویت کنید. استفاده از این مهارت در زمان کسب پروژه‌های مورد نیاز به کمک شما می‌آید و در مسیر کسب درآمد روشنی راه خواهد بود.

دیگر چه مواردی وجود دارد؟

در دسترس بودن فریلنسر ها موانع ورود را کاهش می‌دهد و در نتیجه رقابت و کارایی اقتصادی را افزایش می‌دهد. به این ترتیب فریلنسرها می‌توانند نقش به‌سزایی در توسعه یک استارتاپ یا یک شرکت و یک تیم ایفا کنند. درنتیجه، فریلنسرها به عنوان مروج کارآفرینی تلقی می‌شوند. آن‌ها کارآفرینان را قادر می‌سازند تا از ریسک چشم پوشی کنند و در نتیجه فعالیت کارآفرینی بیشتری ایجاد کنند (تشویق به نوآوری).

یکی از ویژگی‌های کارآفرینان موفق، توانایی آن‌ها در اجتناب از ریسک با توزیع ریسک در مجموعه‌ای از پروژه‌ها و کسب وکارها است. فریلنسرها فرصت‌های بیشتری را برای کارآفرینان و شرکت‌ها ایجاد می‌کنند تا این استراتژی را اتخاذ کنند.

شرکت‌ها می‌توانند به جای قراردادهای بلندمدت با کارکنان، فریلنسرها را با قراردادهای کوتاه‌مدت استخدام کنند.

فریلنسرها معمولاً برای خروجی کارشان دستمزد می‌گیرند و نه برای ورودی، بنابراین ریسک تجاری را به عهده می‌گیرند. در نتیجه ریسک از کارآفرین به فریلنسر منتقل می‌شود. آن‌ها همچنین شرکت‌ها را از محدودیت‌های داخلی خود رها می‌کنند و آن‌ها را قادر می‌سازند که از استعدادهای استثنایی استفاده کنند. در غیر این صورت این قراردادهای کاری از نظر اقتصادی مقرون به صرفه نیست.

از آنجایی که فریلنسرها خوداشتغال و تا حدی مسئول یافتن کار خود هستند، ریسک می‌کنند و در پروژه‌های مخاطره آمیز شرکت می‌کنند. استخدام فریلنسرها می‌تواند عملکرد و بهره‌وری شرکت‌ها را بهبود بخشد، ریسک را کاهش دهد و رقابت پذیری آن‌ها را افزایش دهد و بر نوآوری و کارایی کسب‌وکار تأثیر بگذارند.

  • چالش های فریلنسر

ریشه این نام در این واقعیت نهفته است که فریلنسرها در انجام وظایف خود هیچ مرزی نمی شناسند. با رشد و توسعه فناوری و جهانی شدن دانش، مهارت‌ها، تخصص و سازگاری فردی، تعهد سازمانی اهمیت پیدا می‌کند. موفقیت در این حوزه نیازمند مهارت‌های ارتباطی عالی، یادگیری زیاد، عزم راسخ، پشتکار و انضباط شخصی است.

یکی از چالش‌های اساسی که فریلنسرها با آن روبرو هستند، این است که هنگام بازیابی خدمات مالی رسمی، فریلنسرها نمی‌توانند درآمد خود را اثبات کنند.

با توجه به سایر چالش‌ها، رقابت در این حوزه بسیار بالاست. فریلنسر برای موفقیت، باید دائماً روی مهارت‌ها، دانش، توانایی‌های ارتباطی و تخصصی که ارائه می‌دهد، کار کند. بنابراین، کار به عنوان فریلنسر مستلزم درجه بالایی از خودآموزی است. در نتیجه، درآمد آن‌ها فقط به توانایی‌های خودشان بستگی دارد.

 

  • جمع بندی

بازار فریلنسینگ با سرعت بالایی در حال پیشرفت است و به دلیل اینکه پیوستن رسمی به یک سازمان در مقایسه با کار از راه دور، مشکلات زیادی را به همراه دارد، افراد به جای اینکه بخشی از یک سازمان باشند، تمایل به پذیرش فریلنسینگ دارند.

وقتی فردی به عنوان فریلنسر کار می‌کند مجبور نیست به تعداد زیادی از روسا پاسخ دهد و سلسله مراتب سازمانی پیچیده‌ای وجود ندارد و فرد می‌تواند همزمان روی بیش از یک پروژه کار کند. علاوه بر این، هیچ تعهدی برای پیروی از قوانین و خط مشی‌های سازمانی و هزینه راه‌اندازی نیز وجود ندارد، بنابراین بسترهای زیادی برای درخواست مشاغل در دسترس است.

فریلنسینگ علاوه بر عوامل تاثیرگذار، پیامدهایی مانند درآمد ناپایدار، نداشتن مزایای بازنشستگی، نداشتن امنیت شغلی، فقدان قدرت متداوم به دلیل رقابت و عدم تعاملات اجتماعی را به همراه دارد.

توسعه آخرین فناوری‌های اطلاعات و ارتباطات، مانند اینترنت، فناوری‌های موبایل و غیره محرک‌های  افزایش فریلنسینگ، می‌باشد؛ که به طور قابل توجهی امکان انجام کارهای غیر فیزیکی را در هر فاصله، در هر زمان، از هر نقطه جغرافیایی گسترش می‌دهد. در نهایت بر تعادل «زندگی کاری» در بین فریلنسرها تأثیر می‌گذارد.

با این حال، ریسک خوداشتغالی و فریلنسری در آینده ممکن است تغییر کند. در حال حاضر، اکثر مردم بر این باورند که یک شغل پایدار به معنای موفقیت و امنیت در آن حرفه است. بنابراین احتمالاً الگوی دیگری در آینده شکل خواهد گرفت، بر این مبنا که موفقیت‌های پی در پی و دائم، برخلاف صلاحیت و اعتبار، تضمین کننده یک شغل با ثبات نیست. بر این اساس، انتظار می‌رود که انگیزه افراد برای واگذاری کار (انتقال) به فریلنسرها نیز تقویت شود.

 

منابع

Huđek, I., Tominc, P., & Širec, K. (2020). Entrepreneurship vs. freelancing: what’s the difference? Naše gospodarstvo/Our economy, 66(3), 56-62.

Akhmetshin, E. M., Kovalenko, K. E., Mueller, J. E., Khakimov, A. K., Yumashev, A. V., & Khairullina, A. D. (2018). Freelancing as a type of entrepreneurship: Advantages, disadvantages and development prospects. Journal of Entrepreneurship Education, 21(2), 1528-2651.

Masood, F., Naseem, A., Shamim, A., Khan, A., & Qureshi, M. A. (2018). A Systematic Literature Review and Case Study On Influencing Factor And Consequences Of Freelancing In Pakistan.

Baitenizov, D. T., Dubina, I. N., Campbell, D. F. J., Carayannis, E. G., & Azatbek, T. A. (2018). Freelance as a Creative Mode of Self-employment in a New Economy (a Literature Review). Journal of the Knowledge Economy.

 

نویسنده: معصومه سراج، طراح: ملیکا غربی، سئو: یاسر ویسی

 

 

فضای کار اشتراکی

2 دیدگاه دربارهٔ «فریلنسینگ چیست و فریلسنری چه چالش‌هایی دارد؟»

  1. رویا محمودی

    من خودم دوره آزادکارشو ثبت نام کردم چون نسبت به بقیه جاها قیمتش خیلی مناسبتر بود رفتم آموزش دیدم ولی هیچ وقت فکر نمیکردم به درآمد برسم علاوه براینکه به درآمد رسیدم تونستم به راحتی با یه موبایل توی خونه درآمدم رو افزایش بدم و حتی درآمد و ایده ها و مهارتمم با گرفتن هر پروژه بیشتر میشه.

  2. بله درست می‌فرمایید. به شکل فریلنسری کار کردن یکی از مدل‌های کاری هست که مورد علاقه خیلیا هست.

دیدگاه‌ها بسته شده‌اند.

اسکرول به بالا